Kocaeli UKOME Araç Takip Sistemi

Kocaeli ‘de bulunan servis araçlarında kendi personelini taşısın yada servis taşımacılığı yapsın farketmez ,biliyosunuz ki P plaka zorunluluğu var.Bu plakalar Kocaeli UKOME tarafından verilmekte ve ilk verildiği yıllarda 750 -1000 tl ler civarında alınabilen bu P plakalar su sıralar sahipleri tarafından 150 – 200 bin tl civarında satılmaktadır.

Plakalar bu kadar değerli ve sektör o denli suistimale açık olunca il sınırları içindeki servis taşımacılığını bir düzene sokmak ve kaçak servis hizmeti verenleri saptamak amacı ile Kocaeli Ukome tarafından araç takip cihazı takılması zorunluluğu kararı alındı.Belirli firmaların yeterliliklerini gösteren evraklar sunarak aldıkları yetki ile cihaz satmaktadırlar.

Amaç ;

Servis araçlarını bir düzen dahilinde kontrol etmek ve kaçak servis hizmeti verenleri belirleyerek engellemek.

gebze araç takip

Araç takip cihazı taktırmazsam ne olur ?

Araç takip cihazı taktırmamanız Kocaeli Belediyesi il sınırları içerisinde servis taşımacılığı yapmanız için gerekli olan yol izin belgesi almanız için zorunlu bir kuraldır.

Araç takip cihazı takmanız durumunda ;Firma tarafından size Ukome ye bilgi paylaşımı için verilmesi gereken evrak doldurularak teslim edilecek sizde diğer evraklarınız ile birlikte Ukome ye başvurarak yol izin belgenizi alabileceksiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir